Spelling Bee 2022

Състезание по спелуване

На  2 март от 13.30 нашите пчелички участваха в състезанието Spelling Bee. Това е надпревара, в която участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 3000 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в 209 училища в страната от 19 февруари до 2 март 2022 г. Участниците се подготвят по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 12-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна.
И тази година малките пчелички от 2 до 4 клас ще се включат в състезанието Spelling Bee Junior, с единствената разлика в списъка за подготовка броя на думи са 250.
 
Победителите сред пчеличките от втори до четвърти клас са Виктория Ненова-2 място и Кейко Делоуф Сис-1 място, а в групата от пети до седми клас – Симеон Станев – 2 място и Алиса Митри – 1 място. Те ще представят ЧСУ “Леонардо да Винчи” на регионалния кръг, който ще се проведе на 26 март в гр. Варна. 🐝🐝🐝👍😀😀😀С