Зарежда Събития

Spelling Bee

На 28.02.2023 в ЧСУ „Леонардо да Винчи”, град Добрич ще се проведе училищният кръг на на тринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Победителите ще продължат участието си в регионалния кръг на състезанието Spelling Bee, което ще се проведе на 25 и 26 март, 2023 г. Най-добрите ученици ще участват в националния финал на 22 април в София.

Tази година участниците в състезанията имат възможност да се включат в съпътстваща кампания. Надсловът ѝ е BEE active, с което организаторите насърчават учениците да бъдат физически активни като пчелите. Да се разхождат, движат, играят, бягат, което ще ги направи по-здрави и ще допринесе за самочувствието им и доброто настроение. Всяка седмица през следващите три месеца (м. февруари – м. април) участниците в състезанията ще получават по едно предизвикателство. Някои от задачите ще бъдат да правят по 10000 крачки всеки ден, да организират спортен турнир за деца и родители, да запишат видеа, в които учениците споделят любимите си спортни активности. За най-активните, разбира се, ще има награди!

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката. DHL са наш логистичен партньор, като доставят безвъзмездно наградите за всички участници в състезанието.

 • Price

 • Start Date

  28.02.2023

 • Start Time

  10:00

 • End Date

  28.02.2023

Organizer

 • ЧСУ “Леонардо да Винчи”