Частна профилирана гимназия Леонардо Да Винчи - гр. Добрич

18.12.2019 Клуб на знаещите

Клуб на знаещите

 Поставихме началото на още една прекрасна традиция в Частно езиково училище "Леонардо да Винчи".

На 17-ти декември 2019 година се проведе състезанието "Къде, какво, кога?", в което участваха ученици от 5, 6, 7, 8, 9 и 10 клас на клуба на Знаещите. Леонардовци се справиха с трудните въпроси и победи знанието!

""Къде, какво, кога?" е интелектуална игра. Създадена е през 1975 г. от телевизионния водещ Владимир Ворошилов. Играта бързо става толкова популярна, че освен оригиналната телевизионна версия се появява и спортен вариант. Отборите са от по 6 (в спортния вариант до 8) души. Те са длъжни да отговарят на въпроси, като имат за обсъждане 1 минута. Въпросите са така подбрани, че да може да се отговори с общи учебни познания и вярна логика.

Играта изисква голяма обща култура и широк кръгозор, способност за бързо и оригинално мислене. От това описание може да се извади грешния извод, че за успешна игра е необходимо да се знаят и помнят много факти. Всъщност въпроси, които изискват да се знаят конкретни факти, обикновено се избягват. Добрият въпрос трябва да съдържа в себе си всичко необходимо за верния отговор. Освен това трябва да се използват знания от средното училище, разбира се и наблюдателност и съобразителност."


Лятна академия вижте цялата новина 18.12.2019
Виртуална изложба вижте цялата новина 18.12.2019