Частна профилирана гимназия Леонардо Да Винчи - гр. Добрич

  • За нас

  • Размер текст:
  • Намали размера на текста
  • Нормален размер
  • Увеличи размера на текста

Обръщение

Здравейте и добре дошлина страницата на Частни училища „Леонардо да Винчи”!


Създадена преди девет години, Частна профилирана гимназия „Леонардо да Винчи” има за цел да привлича и обучава на академично ниво ученици, за които знанието е ценност, които са готови да положат труд и усилия, за да се изградят като знаещи, можещи, дисциплинирани и конкурентни млади хора.
Натрупаният опит, успехите на нашите ученици на матури, олимпиади, състезания и 100%- прием на завършващите ЧПГ "Леонардо да Винчи" в университети в България и чужбина, признаването на нашите дипломи за вход във всички университети в Холандия, ни даде кураж да разширим дейността и материалната база на училището.
Новата 2014- 2015 учебна година е свързана с ново начало. От септември 2014 г. отвори врати и нашето основно езиково училище „Леонардо да Винчи”, в което под грижите на признати педагози и млади възпитатели вече израстват малките леонардовци. Учебната програма на основното училище е съчетание от задължителна общообразователна подготовка, интензивно обучение по английски език и ИТ, работа по интереси и много игри.
Благодарение на двугодишните усилия на Ръководството, изцяло със собствени средства и такива от Европейски програми, от учебната 2014- 2015 г. училището е на нов адрес. Нашите ученици, учители и родители ще разполагат с модерна самостоятелна материална база. Учебните кабинети са оборудвани с модерна техника и места за самоподготовка. Сградата разполага с просторен физкултурен салон, зала по изкуства и алпинариум, игротека, клуб на ученика и столова, логопедичен и лекарски кабинет.
Като директор, учител и майка, с помощта на моите колеги, с подкрепата на добронамерени родители и съмишленици, вярвам, че нашето основно училище и нашата профилирана гимназия са и ще бъдат светъл дом за нашите деца!

Нели Николаева
Директор